Programok

« augusztus augusztus »

Ajándékkoncert

x

A járványveszély miatti korlátozások enyhítése lehetővé teszi, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében, a Dóm tér adta csodálatos környezetben augusztus 15-én 21 órai kezdettel a Szegedi Szimfonikus Zenekar megrendezhesse hagyományos Ajándékkoncertjét. A 2003 óta tartó sorozat idei estjének műsorán a 250 éve született Ludwig van Beethoven művei szerepelnek. Nyitányként ritkán hallott kompozíció, a Prométheusz teremtményei hangzik fel, majd népszerű darab, a Hegedűverseny következik, melynek szólistája Kosztándi István. A Gyüdi Sándor által dirigált koncert második felében megszólaló, „Pastorale” melléknevet viselő VI. szimfónia ihletője a természet, befogadásának élményét minden bizonnyal fokozza a szabad térben történő, csillagos égbolt alatti előadás.

Az Ajándékkoncertre ingyenes a belépés, de csak helyre szóló jeggyel lehet bejutni. A Szimfonikus Zenekarnál levő jegymennyiséget elsősorban a zenekari bérlettel rendelkezőknek szeretnénk felajánlani. Bérleteseink közül az érdeklők igényüket írásban jelezzék Facebook-oldalunkon küldött privát üzenetben, vagy a honlapunkon feltüntetett címre küldött e-mailben.

Az igényeket a készlet erejéig, a jelentkezés sorrendjében tudjuk kielégíteni. Visszajelzést küldünk a sikeres regisztrációról, illetve a jegyek átvételének helyéről és időpontjáról.

Sajnos a Dóm téri nézőtér idén nem épülhetett fel, ezért a szokásos négyezer fő helyett csak mintegy ezerötszáz néző hallgathatja a hangversenyt, így érdemes igyekezni azoknak, akik jegyet szeretnének.

Van ugyanakkor a jegyhez jutásnak egy másik módja is: a Szabadtéri Játékok jegyirodájában, a Reök-palotában július 1-jétől szegedi lakcímkártya felmutatása esetén a készlet erejéig kaphatók belépők.

 

 

Hely : Dóm tér

Vissza